EPLAN Usergroup Nederland

Sponsors

18 januari 2018 - Meeting bij AWL

De komende meeting van de EPLAN Usergroup vindt plaats bij AWL in Harderwijk. Na een korte introductie van AWL wordt stilgestaan bij de workflow van AWL: Hoe werkt AWL, waar is geautomatiseeerd en met welke tools is dat gedaan. Daarbij staat vooral het voortraject centraal met PrePlanning. Daarna wordt aandacht besteed aan de projectplanning. Welke afspraken worden tussen opdrachtgever en klant gemaakt over de ontwikkeling en de overdracht van data. Traditioneel zijn hierbij altijd nog open punten die met de loop van de tijd opgelost worden. AWL wil dat niet en maakt afspraken over alle onderdelen van de opdracht die nodig zijn om het werk goed te kunnen doen. Op dit punt worden ook werkwijzen en ervaringen van deelnemers gevraagd.

Deelnemen

Deelname is mogelijk voor leden en genodigden. Inschrijven graag per e-mail of via de contactpagina. Inschrijving sluit maandag 16 januari. Na deze datum wordt een deelnamebevestiging toegezonden.

Agenda

13.00 uur    Ontvangst

13.30 uur    Welkom en introductie

    Bestuur EPLAN Usergroup

13.40 uur    Introductie AWL Techniek

    Gerrit Willemsen, AWL Techniek

    AWL Techniek ontwikkelt en produceert geautomatiseerde productielijnen voor het verbinden van materialen. De verbindingstechnieken zijn o.a. lassen en lijmen. AWL levert aan ondermeer de automobiel  en meubelindustrie.

14.00 uur    Engineering bij AWL Techniek

    Cor Witteveen en Gerrit Willemsen, AWL Techniek

    In deze presentatie wordt de engineering workflow bij AWL uitgelegd. Hoe ziet het samenspel tussen mechanische engineering, elektrische engineering, elektronica en software eruit? Hoe wordt onderscheid gemaakt tussen R&D en order engineering. Welke tools worden ingezet, waar is geautomatiseerd. Hierbij wordt ook stilgestaan bij het belang van het voortraject, waarbij afspraken met de klant worden gemaakt en vastgelegd. Welke data wordt vastgelegd en hoe gaat dit in zijn werk?

14.40 uur    Uitvoering van engineering in de praktijk

    Jan Peter Stokreef, Aartec Engineering

    Wanneer een project start wordt de planning ingevuld en moeten afspraken worden nagekomen. Welke onderdelen moeten worden bestuurd en welke eisen worden er aan de besturing gelegd? Is de aangeleverde informatie van goede kwaliteit? Ook hier is een goed voortraject van cruciaal belang voor een goede detail engineering. Jan Peter geeft aan hoe dit in zijn werk gaat en hoe de informatie wordt gebruikt in het project en welke resultaten opgeleverd worden.

15.20 uur    Pauze en rondleiding

16.00 uur    Ervaringen met pre-planning bij deelnemers

    Bestuur en deelnemers

    Delen van ervaringen met pre-planning bij de deelnemers.

16.40uur    Verenigingszaken

    Bestuur
  • Planning 2018
  • Begroting 2018
  • Onderwerpen 2018
  • Rondvraag actualiteit (versies, upgrade-ervaringen, modules, vragen e.d.)

17.00 uur    Afsluiting

Locatie

AWL Techniek is gevestigd aan de Nobelstraat 37, 3846 CE Harderwijk